rellotges en blog

Un rellotge per tothom, tothom amb un rellotge

RELLOTGES DE SEGONA MÀ

Deixa un comentari

Castellano / English / Italiano / Français / Deutsch / Português

Avui us parlaré de la compra de rellotges de segona mà. La practica de comprar objectes usats està creixent en els últims anys degut a la crisi i a la voluntat de donar als objectes una segona oportunitat: qui té un objecte que ja no desitja, no el llença, busca qui li trobi una utilitat, treient-ne uns diners a canvi.

De rellotges de segona mà n’hi ha, i molts. Crec que és una molt bona opció però s’han de tenir certes precaucions per evitar que ens prenguin el pel. Aquests consells que us donaré ara s’han de seguir amb més cura a mida que el rellotge que volguem comprar sigui més car:

  1. En primer lloc s’ha de comprovar que funciona. Per a aixó, si és de pila, ens l’han de vendre amb pila i si és automàtic o a corda, ho podem provar nosaltres mateixos.
  2. S’ha de mirar molt detingudament l’aspecte de la caixa i del vidre per tal de descobrir si hi ha cops, fisures, esgarrapades o similars. Sobretot un punt crític és la tapa de la caixa, situada a la part inferior del rellotge, allà on va la pila. S’ha de mirar que estigui ben tancada, que no presenti malformacions o estigui mal encaixada. Ens estem jugant que al mullar-se deixi de funcionar o li entri humitat.
  3. És molt important fixar-nos be en la corretja també. A no ser que ja tinguem al cap canviar-la, és important que mirem que està en perfecte estat i sobretot neta. En el mercat de segona mà els rellotges amb corretja metàl·lica es valoren millor que els que duen corretges de cuir, cautxú o plàstic. Això es deu a que les corretges metàl·liques són més higièniques, no agafen olors i comparativament es desgasten menys que les anteriors (tot depen de l’ús, és clar). Per tant, olorarem (si, si, olorarem) la corretja per comprovar que no presenta olor a suor, ja que en el cas que el comprem no ens voldrem endur la sorpresa que olora a tigre. També farem servir la tanca per tal d’assegurar-nos que funciona a la perfecció.
  4. Si el rellotge que volem passa aquests 3 primers criteris, és hora de comprovar el seu estat intern. Per a aixó no caldrà, ni molt menys, obrir-lo, això ho deixem en mans de professionals. El que farem és utilitzar totes i cada una de les funcions que tingui. Per exemple, un digital li farem correr el crono, el compte enrere, posarem una alarma… Passarem per totes i cada una de les funcions de que disposi. En el cas de rellotges analògics, primerament girarem la corona per veure l’estat de la mateixa i per comprovar si les agulles es mouen com han de fer-ho i giren per tota l’esfera sense problemes. En el cas que disposi de data, la farem còrrer per tots i cada un dels dies. I així amb totes les funcions de que disposi: crono, funció 24 hores, etc. Hem d’esbrinar si té alguna deficiència, mancança o alguna peça trencada.
  5. Demanar si disposa de la caixa, el ticket de compra o la garantia (encara que ja no serveixi). Si el venedor ho té tot o alguna cosa us donarà a entendre que és una persona cuidadosa i responsable. En cas contrari no voldrà dir forzosament que sigui un descuidat o un irresponsable, però pel motiu que sigui, no ho té.

Un altre tema a tenir en compte, i del que encara no he parlat i potser és el més important, és el preu. Que un venedor posi un preu no vol dir que l’article el valgui. I si teniu prou arguments, podeu aconseguir el preu que considereu just. Us indico una mica que podeu rebatre:

  1. En primer lloc, heu de mirar abans de quedar amb el venedor el preu real del rellotge al mercat i altres preus d’altres venedors per tal de comparar i saber si us està demanant un preu raonable. Això de preu raonable, al final és un compendi entre altres preus que hagis pogut conèixer i la quantitat de dinars que estiguis disposat a pagar. Però sempre tenint en compte que un bon rellotge no es devalua gaire. Per exemple, un rellotge de gamma mitja – alta d’uns 1.000 € comprat a botiga que estigui en perfecte estat el podreu trobar per uns 800 € havent passat alguns anys. En aquest punt us vull advertir que es veuen ofertes increibles de rellotges caríssims que, evidentment, no són certes. Una de dos, o el rellotge és una rèplica o el venedor vol estafar-vos. Ningú regala duros a quatre pessetes!!!
  2. Heu de tenir en compte que els rellotges de marques no rellotgeres com marques de roba, de dissenyadors, etc. passen de moda molt ràpid. Cada any canvien de tendències i la temporada passada ja és antiga. Per tant, un rellotge d’aquestes característiques forzosament l’heu de poder comprar per un preu molt inferior al del seu llençament al mercat.
  3. Si heu trobat alguna deficiència en el rellotge podreu renegociar el preu amb el venedor. És per això que l’hem de mirar molt bé, i si pot ser amb lupa de rellotger.
  4. Si voleu comprar un rellotge de gamma alta, us aconsellaria que NO el compreu fins que el feu valorar per un especialista. Aquest us el taxarà i us verificarà que és autèntic, ja que hi ha molta pirateria. Seria convenient en aquests casos comprar rellotges que només disposin de la caixa original, la garantia, el certificat d’autencitat i que hagin estat degudament revisionats per serveis oficials.

Si voleu donar un cop d’ull a rellotges de segona ma, us deixo alguns enllaços:

Segundamano

Milanuncios

Chrono24

The Watch Site

Aurum

Per últim voldria oferir-me per si algú de vosaltres vol consell o opinió respecte una compra, ja sigui de segona ma com de primera. M’envieu un correu electrònic a rellotgesenblog@gmail.com i us contestaré desseguida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s