rellotges en blog

Un rellotge per tothom, tothom amb un rellotge

RELLOTGE SAMSUNG GALAXY GEAR

Deixa un comentari

Castellano / English / Italiano / Français / Deutsch / Português

Samsung va presentar ahir el seu rellotge intel·ligent, el Galaxy Gear. Ja podem afegir un altre a la llista:

És aquest:

Circulaven rumors per internet que Samsung trauria al mercat un rellotge amb pantalla corba però, com podeu veure, finalment el disseny no és gaire innovador. Pantalla gran, de 1,63 polzades amb una resolució de 320×320 píxels i tàctil, corretja de cautxú de diferents colors i cos d’alumini. El gruix del rellotge és de 11,1 mm, que no està gens malament per tota la tecnologia que porta al seu interior i, malgrat el que pugui semblar a simple vista, pesa només 73,8 grams. L’aparença del rellotge que es mostri en la pantalla es podrà escollir d’entre 18 opcions, nombre molt acceptable.

Cal fer menció de la càmera que han col·locat estratègicament a la corretja que, amb 1,9 megapíxels, permet treure fotografies decents i gravar vídeo de 720p i emmagatzemar-los als 4 Gb de memòria de que disposa.

També està dotat amb 2 micròfons i un altaveu, permetent gravar vídeos amb so i realitzar trucades telefòniques. Ara bé, diuen els que ho han provat que s’ha d’estar en un entorn tranquil sense gaire soroll, ja que ni el so que arriba és prou clar ni al que escolta li arriba el so de forma clara.

Vull posar especial émfasi, per tal d’evitar confusions, que el rellotge no realitza trucades per sí mateix. Es tracta d’un “mans lliures” que mitjançant Bluetooth 4.0 Low Energy ens vincula amb el telèfon.

I parlant de vinculació amb el telèfon, cal dir que el mes vinent quan surti a la venda, només serà compatible amb el Galaxy Note 3 i el Galaxy Note 10.1 edició 2014. Més endavant, tal i com han anunciat, sortiran actualitzacions que permetran la vinculació amb el Galaxy S4, Galaxy S III i Galaxy Note II.

A banda de les funcions que ja hem comentat de mans lliures i càmera, en té d’altres de molt variades com podòmetre o la possibilitar de trobar-lo a través del mòbil (i viceversa). Existeixen, però, un munt d’aplicacions descarregables tals com Pocket, Path, Evernote, RunKeeper o Runtastic Pro. Aquestes últimes agradaran als practicants d’esports a l’aire lliure.

Com a punts negatius que Samsung hauria de millorar apunto els següents:

  1. La durada de la bateria. Tot i que utilitza el Bluetooth 4.0 Low Energy, la petita bateria que porta de 315 mAh no ofereix més que (segons ells) un dia de durada. Per mi, totalment insuficient. Periodistes assistents a la presentació, han comunicat que durant la mateixa i després d’utilitzar alguns rellotges per fer demostracions, aquest es van apagar perquè no tenien prou energia.
  2. Els menús resulten poc intuïtius i la velocitat de la interfície resulta lenta. A més, en teoria obeeix a gestos del propietari, però que a l’hora de la veritat són difícils de dur a la pràctica.

La meva opinió al respecte és que es tracta d’un rellotge apte per a la diversió i l’entreteniment (fotos, vídeos, per fer esports…) però poc seriós. Poca cosa “d’intel·ligent” com se li suposa o s’espera d’un rellotge d’aquestes característiques. I més si veiem el preu: 299 dòlars. Un caprici car.

Deixa un comentari