rellotges en blog

Un rellotge per tothom, tothom amb un rellotge

RELLOTGES FINÍSSIMS

5 comentaris

Castellano / English / Italiano / Français / Deutsch / Português

Avui us he seleccionat uns quants rellotges per a aquells que se senten còmodes amb rellotges de poc gruix.

Qui busca un rellotge d’aquestes característiques mira més l’estètica que les funcionalitats. Al ser tan fins, estan molt limitats a l’hora d’albergar mecanismes complexes, així que limiten molt les prestacions del rellotge. Per altra banda, estèticament, i sense incloure el gruix, aquests rellotges acostumen a ser bastant simples, sense gaires filigranes, ja que l’espai disponible entre l’esfera i el vidre és també molt reduït. No podem demanar tantes coses al mateix temps.

Un altre tema és definir quan un rellotge passa a ser finíssim. Doncs bé, no hi ha un gruix reconegut com a tal, però molts experts el situen sobre els 0,8 cm, que són 8 mm. Realment és molt estret.

Doncs bé, he triat els següents models seguint per una banda la regla dels 0,8 cm i per altra, i sempre segons el meu criteri, els que m’han semblat estèticament més bonics d’entre els que hi ha al mercat. Comencem:

CENTRAL STANDARD TIMING

Esteu davant del rellotge més prim del món, és el CST-01 de Central Standard Timing.

El seu gruix és de 0,8 mm (10 vegades més prim del que us he dit que es considera ultraprim) i el converteixen en el rellotge més prim mai creat. Com veieu és digital i funciona mitjançant tinta electrònica. Al ser tan prim no funciona amb piles (augmentarien el gruix), així que utilitza una cèl·lula de microenergia capaç de carregar-se en 10 minuts i obtenir una autonomia d’un mes. Aquesta cèl·lula serà útil uns 15 anys, calculen. De moment no es fabriquen i els seus inventors estan demanant finançament en base a pre-ordres del rellotge al preu de 129 $. L’objectiu del finançament és de 200.000 $, així que si en voleu un i voleu ser dels primers, demaneu-lo ja!!!

SKAGEN

La marca danesa Skagen fabrica uns rellotges sobris, elegants i funcionals amb una característica comú: el poc gruix. Mireu aquest model:

El gruix d’aquest rellotge és de 7,8 mm i és ceràmic. No he sigut capaç de trobar cap altre rellotge ceràmic tan prim com aquest. Com veieu és de línies simples i amb molts pocs detalls. Incorpora, però, la data en una finestreta rodona col·locada a les 6, però és tan petita que no es veu gaire bé. La corretja és de cuir blanc i el seu preu de 105 $.

HAMILTON

Ja sabeu que Hamilton és una de les meves marques preferides per la relació qualitat-preu-estètica dels seus models. Disposa d’una sèrie especial dintre dels Jazzmaster que s’anomena Thinline:

El seu gruix és de 7 mm i la caixa de 42 mm de diàmetre. El disseny el podríem catalogar com a neutre-minimalista, amb color acer en tota la caixa i corretja en pell marró. Incorpora també indicació de la data en una finestra col·locada a les 6, amb una mida més adequada. El seu preu oficial és de 305 €, encara que l’he vist a pàgines web a un preu inferior, sobre els 245 €.

MONDAINE

La marca suïssa Mondaine es caracteritza per lla maneta dels segons, que acaba en forma de cercle:

El gruix d’aquest rellotge és de 5 mm i la caixa és de 35 mm. Aquest model és el més prim dels que fabrica la marca i també dels més simples. A banda del que ja hem comentat que és la característica agulla dels segons, no disposa de cap altre element destacable. Ara bé, qualitat suïssa. El seu preu és de 150 €.

BOTTA

La marca alemanya Botta no és gaire coneguda a casa nostra, però fabrica uns rellotges lluminosos de gran qualitat d’acabats:

Aquest model té un gruix de 7,5 mm i caixa de 40 mm. L’he escollit perquè trenca una mica amb la idea que us he comentat de que els rellotges fins no tenen prestacions. Doncs bé, el model Mondo de Botta (el que us ensenyo) disposa de doble zona horària i indicació de data. La doble zona horària ens és facilitada per l’agulla blanca i prima que en la imatge marca les 21:30 (horari en el bisell no en l’esfera). Per tant, la segona hora és marcada per una sola agulla, però amb indicació de 24 hores. El seu preu és de 398 € amb la corretja de cautxú. Amb corretja de pell negra és de 348 €.

CITIZEN

L’últim que us ensenyaré és aquest model Eco Drive de la casa Citizen:

És el segon més fi dels que us mostro, amb 4,5 mm de gruix i caixa de 41 mm. La veritat és que ser tan fi és la única gràcia que li trobo, a banda de ser automàtic amb reserva de càrrega de 6 mesos. El seu preu és de 278 €.

5 thoughts on “RELLOTGES FINÍSSIMS

  1. El Botta pinta molt bé! tecnologia alemanya!

  2. Retroenllaç: RELLOTGE TOMTOM PER A TRIATLONS | rellotges en blog

  3. Retroenllaç: RELLOTGES DE COLORS: BLANCS (ALL IN WHITE) PER A HOME | rellotges en blog

  4. Retroenllaç: INDEPENDENT WATCHES PER HOME | rellotges en blog

Deixa un comentari