rellotges en blog

Un rellotge per tothom, tothom amb un rellotge

RELLOTGES FUTURISTES

Deixa un comentari

Castellano / English / Italiano / Français / Deutsch / Português

En aquest post us triaré 6 rellotges que varien el concepte de rellotge que tenim actualment. No s’han de confondre amb els rellotges intel·ligents del tipus SONY SMARTWATCH 2 o el COOKOO WATCH dels que ja vaig parlar.

El que tenim entre mans aquesta vegada són rellotges dissenyats pensant en com podran ser els rellotges del futur. S’acabaran les agulles i la imaginació prendrà el protagonisme a l’hora de definir el sistema per mostrar-nos el temps. Evidentment s’utilitzaran les tecnologies i els materials més avantguardistes. No busqueu aquests rellotges a les tendes, com a mínim encara no, perquè es tracten de prototips esperant que algú els comercialitzi.

ORBO WATCHES

Al Zach Weiss se li va ocórrer la idea d’introduir en els rellotges més informació que l’hora. Va dissenyar aquests rellotges Orbo que funcionen de la següent manera: l’hora la marca una de les dos pantalles digitals (e-ink) rodones que orbiten en el rellotge, en aquest cas maca les 11 del matí (AM). Els minuts els coneixem pel sortint punxegut de la mateixa òrbita, en aquest cas 18 minuts. La indicació dels segons passa molt desapercebuda, al voltant de l’òrbita que marca les hores, en color negre, en aquest cas uns 52 segons.  La segona òrbita és la que ens informa d’alguna cosa més que l’hora. He triat l’exemple de l’Orbo Temp, i per tant, ens informa de la previsió del temps. Però n’hi ha d’altres: Orbo Date amb indicació de la data o l’Orbo Stop amb funció cronòmetre. La idea és disposar de tota la informació que volem obtenir en un simple cop d’ull.

JORMUNGAND

Abans d’entrar en matèria, deixeu-me que us expliqui d’on ve el nom d’aquest rellotge: Jormungand, que ens ajudarà a entendre el seu disseny. Doncs bé, a la mitologia nòrdica, Jormungand és una serp tan gran que és capaç de donar una volta sencera a la terra i agafar-se amb la boca la seva pròpia cua. Doncs bé, si aquesta serp, i sempre segons la mitologia nòrdica, deixés anar-se la cua, la terra s’obriria en dos. Amb aquesta idea s’ha fabricat aquest rellotge en el que tot gira, és a dir, res es parteix, res es separa. Tota l’esfera gira per donar l’hora i tota la corona gira per donar els minuts. Si us hi fixeu bé, us adonareu que tant l’esfera com la corona tenen un tall. Aquest és el punt en el que ens hem de fixar per saber l’hora. En la imatge superior veureu que en el desnivell hi ha col·locat uns leds per tal de veure l’hora en condicions de poca llum. Realment espectacular.

TOKYOFLASH TRI-RIPPLE LCD WATCH

Ja us vaig presentar un Tokio Flash fa uns dies, concretament el rellotge de butxaca Kisae Rogue Watch. Aquesta marca es caracteritza per uns dissenys futuristes en tots els seus rellotges i la utilització de leds que donen com a resultat rellotges molt lluminosos i no gaire discrets. En aquest cas trobem un rellotge braçalet en el que els tres discos lluminosos, gràcies a les seves òrbites, ens indiquen les hores i els minuts . En la foto que us he posat es pot veure que estan il·luminades 10 òrbites del disc verd = les 10 hores, que el vermell té encès 3 discos, per tant els minuts seran trenta i escaig i el blau que té 3 discos encesos ens acaba d’indicar que són les 10:33.

TOKYOFLASH ORB WATCH

Tornem amb un altre Tokyo Flash. Braçalet en el que llisquen les hores, minuts i segons donant la volta sencera al braçalet i caient com si es tractés de líquid. Com que la lectura s’ha de realitzar girant el braçalet, seria molt complicada si no afegissin els números en digital al final de cada línia. La veritat és que és una idea molt original. El veig més per a dona que per a home, encara que és unisex.

ORA by ALEXANDROS STASINOPOULOS

Aquest podria ser perfectament el rellotge d’un/a modista, oi? Ja veieu que el pas de les hores el marca una cinta. A l’esfera en forma d’asterisc s’hi marquen els límits de lectura mitjançant una discreta banda mentre les cintes van rotant. El mecanisme de funcionament és una passada. He volgut incloure una fotografia perquè és molt espectacular. Indica hora, minut i dia de la setmana.

TIMEX & ONE and CO Dessign

Per finalitzar, us presento un dels dissenys que ha guanyat un concurs que premiava la millor idea de com seran els rellotges l’any 2154. Queda molt, sens dubte, però els investigadors de Timex amb col·laboració amb One and Co, van pensar que els rellotges d’aquí a uns 141 anys seran així. Indicació de l’hora mitjançant un holograma que apareix a voluntat des d’un braçalet retorçat. Caldrà veure si finalment seran així o no s’assemblaran en res…

Deixa un comentari